ff

ff

Taget från wow hemsida

"Way Out West har alltid haft ett miljöfokus. Det ligger oss varmt om hjärtat och vi strävar alltid efter att bli ännu bättre. I den forskning vi gjort är maten den enskilt största faktorn på vår miljöpåverkan och köttet är allra värst. Allt för många tror att köttindustrin bara handlar om djurens livsvillkor och om människors hälsa, faktum är att det handlar lika mycket om resursslöseri och miljöförstöring.

Den mat vi äter och den vi slänger står för ca 25% av medelsvenskens klimatpåverkan. Vi måste göra något, det är vi själva som bestämmer vad vi äter.

Under 2012 kommer Way Out West endast servera vegetarisk mat. Det innebär att all mat, både till personal, publik och artister kommer vara vegetarisk. Om ni väljer att äta en bratwurst efter festivalen är helt upp till er. Men under festivalen i Slottsskogen finns inte det alternativet. Vi tvingar inte folk att sluta äta kött, men om vi kan påverka miljön om så endast för några dagar så gör vi det. Vi vill sudda bort myterna om att vegetarisk inte är gott och inte mättar, vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala.

Festivalen vill pusha utvecklingen framåt. Vi gillar att vara först. Årets upplaga skriver historia och vi gör det ihop. Vi gör något annorlunda och nytt. Ingen vill tvinga på er en ändring av matvanor - se Way Out West 2012 som ett tillfälligt avbrott i vardagen om ni vill.

Man kan tycka att några dagar med endast vegetarisk mat inte gör någon större skillnad på klimatet. Men det gör det; vi uppskattar en kraftig utsläppsreduktion på maten vilket minskar festivalens totala klimatpåverkan. Skulle vi dessutom få några av oss att minska vår köttkonsumtion över året, då kan vi komma riktigt, riktigt långt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar